Stoofpotje met ree, zoete aardappel en shiitake, salsa van sjalot met bosbessen

Leve het wildseizoen! Een stoofpotje met ree is misschien een beetje klassiek, maar zeker en vast superlekker. De fruitige bessensalsa maakt het helemaal af...

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in gelijke stukken
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze tot gelijke tonvormige ‘kasteelaardappelen’ (ongeveer 5 cm lang en 6 tot 8 zijden).
  3. Snijd de steeltjes van de shiitakes.
  4. Snijd de pijpajuin in schijfjes.
  5. Schroei het vlees aan in margarine en olie, kruid met peper en zout.
  6. Braad de ui aan in een weinig vetstof en meng met de bloem. Voeg er het vlees aan toe, bevochtig met de rode wijn en de wildjus en voeg er het kruidentuiltje aan toe, laat alles zachtjes sudderen gedurende ongeveer 40 minuten.
  7. Maak ondertussen de salsa. Snipper de sjalotten zeer fijn. Doe de braambessen, kruidnagel, xérès- en appelazijn in een pannetje en zet op een laag vuur. Laat 10 minuten zachtjes sudderen en meng met de bosbessenconfituur. Laat afkoelen en meng er vervolgens de fijngesnipperde sjalotten onder, kruid met peper.
  8. Bak de shiitakes kort aan in olijfolie en voeg ze bij het stoofpotje.
  9. Bak de tonvormige zoete aardappelen goudbruin in olie en voeg ze bij het stoofpotje. Laat alles nog een 10-tal minuten sudderen of tot wanneer de aardappelen gaar zijn. Kruid met peper en zout en voeg er op het laatste moment de pijpajuintjes aan toe.

Tip

Dit stoofpotje met ree maak je het best een dag voordien, zodat de smaken nóg beter kunnen mengen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?