Recept 55***** (3 stemmen)

Stoofpotje met gehakt en witte kool

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Fruit het gehakt rul in wat boter, voeg er de fijngehakte ui, de fijngeschaafde witte kool, en de tomaten in reepjes gesneden bij.
  2. Breng op smaak met kerriepoeder, de sambal, de ketchup, het bouillonblokje en de 2 klontjes suiker.
  3. Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuutjes zachtjes sudderen, voeg zo nu en dan wat gezeefde tomatenpulp toe, dat houdt het geheel smeuig en roer eens goed om.
  4. Je kan eventueel de bereiding nog wat binden met beurre manié, bijkruiden naar eigen smaak met wat peper en zout.
  5. Ondertussen maak je ook een lekkere aardappelpuree waar je wat peterselie door mengt.
  6. Neem een ovenschotel en leg het stoofpotje van witte kool op de bodem, verdeel er de aardappelpuree over, strooi er wat mengeling van paneermeel en Oud Brugge kaas over en laat het geheeel gratineren in de oven of onder de grill.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Christ'l_1 op 17 oktober 2014 om 16u50

Is echt heel lekker,heb alleen het gratineren achterwege gelaten en de puree er apart bijgegeven,is even lekker en minder zwaar zonder de kaas.Dit is zeker een gerechtje dat ik regelmatig ga maken.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie