Stoofpotje makreel met tomaat (voor 4-6 personen)

Wil je graag indruk maken op je tafelgasten? We beloven je: met dit zuiderse stoofpotje van makreel ga je fans winnen! In een halfuurtje klaar, maar zo onwaarschijnlijk lekker.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de makrelen schoon, verwijder het visvlees van de graatjes. Let op voor de kleinste graatjes en pluk het vlees iets los. Snijd uien in ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verwarm de olie in een stoofpan, bak hierin de uien samen met de knoflook eerst wat bruin. Voeg dan de gesneden tomaten of het blik tomatenblokjes toe, warm dit even goed door. Schep de makreel erdoor, voeg de koriander toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven. Voeg eventueel wat water toe. Maak het stoofpotje verder op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de makreelstoofpot met gekookte rijst.

Tip

Je stoofpotje met makreel nog sneller klaarmaken? Vraag aan je visboer om de vis alvast te ontgraten en ontvellen. 

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Marjootje op 31 oktober 2012 om 17u12

Dit eet ik al van jongs af aan. Eenvoudig, heerlijk met de makreel. Kan hier geen genoeg van krijgen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?