Recept 45**** (3 stemmen)

Stokbrood met vijgencompote en artisjok

Dit is een recept van

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de vijgencompote: Pel het sjalotje en snipper het fijn. Verhit de Solo in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes. Haal het vruchtvlees uit de vijgen en voeg het toe. Doe er de balsamico en rietsuiker bij en laat inkoken tot een dikke compote. Werk af met peper en zout.
  2. Maak de tapenade: Laat de artisjok en witte bonen goed uitlekken en doe ze in een blender. Pel het teentje knoflook en pers het bij de artisjokken en bonen. Blend samen met de olijfolie en het limoensap tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met tijmblaadjes, versgemalen peper en zeezout naar smaak.
  3. Snijd het stokbrood overlangs door en bestrijk één helft met vijgencompote en tapenade. Werk royaal af met rucola en schaafsel van pecorino.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Voor de vijgencompote:

Voor de tapanade:

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie