Stoemp van pompoen met broccoli en gefrituurde rode uien

Lekker stoer, deze stoemp van pompoen en broccoli. Ideaal als eenvoudig bijgerecht bij herfstige stoofschotels of een stukje wild. Pak er eens mee uit!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm.
  2. Doe de stukjes in een pan en voeg 0.5l water, Solo en het bouillonblokje toe.
  3. Breng alles aan de kook en laat goed doorkoken.
  4. Giet af en plet de groenten tot er een mooie stoemp ontstaat die niet te droog is.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Kook de broccoliroosjes 2 minuten in gezouten water. Giet af en spoel ze onder ijswater (zodat ze hun mooie groene kleur behouden).
  7. Warm ze vlak voor het opdienen op in een beetje vloeibare Solo .
  8. Snij de rode uien in dunne reepjes en frituur ze op 180 °C in de hete olie.
  9. Laat goed uitlekken op een stuk keukenpapier. Doe de stoemp in een kom en meng er de opgewarmde broccoliroosjes onder.
  10. er de gefrituurde rode uien bovenop.

Tip

Deze stoemp van pompoen en broccoli mag je gerust grof stampen. Zo houd je de lekkerste 'bite'.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?