use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Stoemp van pompoen met broccoli en gefrituurde rode uien
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Stoemp van pompoen met broccoli en gefrituurde rode uien

Stoemp van pompoen met broccoli en gefrituurde rode uien

Lekker stoer, deze stoemp van pompoen en broccoli. Ideaal als eenvoudig bijgerecht bij herfstige stoofschotels of een stukje wild. Pak er eens mee uit!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g pompoen
  • 2 grote aardappelen
  • Solo vloeibaar
  • 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon
  • zout en peper
  • 10 broccoliroosjes
  • 2 gepelde rode uien
  • Solo frituurolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de pompoen en de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm.
  2. Doe de stukjes in een pan en voeg 0.5l water, Solo en het bouillonblokje toe.
  3. Breng alles aan de kook en laat goed doorkoken.
  4. Giet af en plet de groenten tot er een mooie stoemp ontstaat die niet te droog is.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Kook de broccoliroosjes 2 minuten in gezouten water. Giet af en spoel ze onder ijswater (zodat ze hun mooie groene kleur behouden).
  7. Warm ze vlak voor het opdienen op in een beetje vloeibare Solo .
  8. Snij de rode uien in dunne reepjes en frituur ze op 180 °C in de hete olie.
  9. Laat goed uitlekken op een stuk keukenpapier. Doe de stoemp in een kom en meng er de opgewarmde broccoliroosjes onder.
  10. er de gefrituurde rode uien bovenop.
Deze stoemp van pompoen en broccoli mag je gerust grof stampen. Zo houd je de lekkerste 'bite'.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.