Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg bloemige aardappelen
- 600 gr schelvishaasje
- 3 wit van prei
- 1 courgette
- solo, bakken en braden
- 2 el olijfolie
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Snij de preiwitten in kleine ringen, was grondig.
- Snij de courgette in kleine stukjes en doe samen met het preiwit in een kookpot.
- Giet een klein scheutje water erbij en voeg een stevige klont solo toe, laat een half uurtje zacht stoven onder een deksel.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet af, laat even verdampen en doe bij de groenten.
- Pureer de aardappelen en de groenten tot een stoemp, kruid met pezo.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bestrijk de schelvishaasjes met olijfolie, kruid met pezo.
- Laat de vis gedurende 1 minuut aan 2 zijden grillen op een zeer hete grillplaat.
- Leg de vis op een geoliede schotel en laat 5 minuten verder garen in de oven.
- Verdeel de stoemp met een dresseerring over 4 warme borden, leg op elk bergje stoemp een stuk schelvishaas.
- Eventueel napperen met beurre noisette.
- Beurre noisette: tot notenkleur verhitte solo, gekruid met pezo en eventueel enkele druppels citroensap (hoeveelheid naar eigen smaak).
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?