Recept 25** (1 stem)

Stoemp met gegrilde schelvis

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de preiwitten in kleine ringen, was grondig.
  2. Snij de courgette in kleine stukjes en doe samen met het preiwit in een kookpot.
  3. Giet een klein scheutje water erbij en voeg een stevige klont solo toe, laat een half uurtje zacht stoven onder een deksel.
  4. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet af, laat even verdampen en doe bij de groenten.
  5. Pureer de aardappelen en de groenten tot een stoemp, kruid met pezo.
  6. Verwarm de oven voor op 220°C.
  7. Bestrijk de schelvishaasjes met olijfolie, kruid met pezo.
  8. Laat de vis gedurende 1 minuut aan 2 zijden grillen op een zeer hete grillplaat.
  9. Leg de vis op een geoliede schotel en laat 5 minuten verder garen in de oven.
  10. Verdeel de stoemp met een dresseerring over 4 warme borden, leg op elk bergje stoemp een stuk schelvishaas.
  11. Eventueel napperen met beurre noisette.
  12. Beurre noisette: tot notenkleur verhitte solo, gekruid met pezo en eventueel enkele druppels citroensap (hoeveelheid naar eigen smaak).

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie