Recept 35*** (3 stemmen)

Stevige herfstovenschotel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

DAGELIJKSE DEGELIJKHEDEN

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe een paar scheutjes olijfolie in de braadpan.
  3. Doe het gehakt er in en rul het even totdat het gaat verkleuren. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe nu de gesneden groente er bij, de champignons, de tijm, de knoflook en de tomatenpuree.
  5. Lekker zacht laten worden.
  6. Doe de kippenbouillon erbij en de bloem en laat eventjes, al roerend pruttelen, totdat het hele mengsel mooi dik en stijf is. Breng verder op smaak met de worchstersaus.
  7. Kook tegelijkertijd de aardappelen in zout water.
  8. Giet ze af als ze gaar zijn, stamp ze dan fijn, doe de eierdooiers erbij en de helft van de kaas.
  9. Nu heb je dikke puree die op smaak is gebracht.
  10. Als het gehaktmengsel met de groenten ingedikt is doe het dan in een grote ovenschaal.
  11. Dek het af met de net gemaakte puree.
  12. Gebruik de rest van de kaas om het dak van de schotel mee te bestrooien. Zo krijg je een heerlijke, smakelijke, krokante korst. Zet hem in de voorverwarmde oven en laat hem in 20-25 minuten goudbruin bakken.
  13. Dit is echt vreselijk lekker, gezond en voedzaam, dus smullen maar !
  14. Kooktip: Om er een leuke draai aan te geven laat dan eens de erwten en de wortel weg en voeg 500 gram zuurkool toe. Ook erg lekker voor de mensen onder ons die van zuurkool houden, nu heb je er twee in één recept.
  15. Serveertips
  16. Drink er een glas mooie volle rode wijn bij.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 11 november 2012 om 23u52

Hallo Monique, Hartstikke bedankt voor je opmerkzaamheid. Er moeten 2 eetlepels tomatenpuree worden toegevoegd. Ik zal het meteen aanpassen in het recept. Groetjes Love

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie