Steak met rode wijnsaus en waterkerssalade

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Neem de steak een half uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water. Maak ze fijn met een groentenmolen of passe-vite. Voeg 50 g Solo en de geraspte Parmezaan toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Pel en snipper de rode ui fijn, ris de blaadjes van de tijm. Smelt een klontje Solo in een steelpannetje en bak er de rode ui en tijm in. Voeg de rode wijn toe en laat tot de helft inkoken.
  4. Spoel en droog de waterkers en radijsjes, verwijder de uiteinden van de waterkers en snij de radijzen in kwartjes en de lente-ui in ringetjes. Hussel door elkaar en breng op smaak met olijfolie, de rode wijnazijn en peper en zout.
  5. Smelt 50 g Solo in een andere pan en bak de steaks ongeveer 3 minuten langs beide kanten. Volgens de eigen voorkeur kan je de steak iets korter of langer in de pan bakken. Kruid met peper en zout en laat het vlees nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Voeg de gereduceerde rode wijn aan de pan toe en maak het aanbaksel los, breng op smaak met peper en zout en laat even inkoken. Serveer de steaks met de puree, waterkerssalade en rode wijnsaus.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?