Recept 55***** (1 stem)

Steak met Pepersaus, gemengde salade en frietjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Frietjes

tijd
35 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de biefstukken op het aanrecht in ca. 15 minuten op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de tomaat in partjes en de lente-uitjes in ringetjes. Was en droog de sla. Meng met de partjes tomaat en uienringetjes.
  3. Verhit de frituurolie en bak de frietjes goudbruin. Laten uitlekken.
  4. Dep ondertussen de biefstukken vlak voor de bereiding droog met keukenpapier en bestrooi ze met wat peper en zout. Verhit de margarine in een ruime koekenpan, wacht tot de belletjes zijn weggetrokken en bak de biefstukken om en om bruin en gaar: rood 1 ½-2 minuten per kant/rosé 2-3 minuten per kant/doorbakken 3-4 minuten per kant.
  5. Verwarm in de tussentijd de Pepersaus volgens de instructies op de verpakking.
  6. Schep de vinaigrette over de sla. Schik de freitjes, sla en steak op 4 (warme) borden en schep de saus erbij. Serveer.
Tip

Voeg aan de saus eventueel gebakken champignons of cantharellen toe.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door mones vdv op 21 november 2016 om 11u23

peperbolletjes wat afspoelen in iet wat boter verwarmen, flamberen met wat cognac,kalsfond toevoegen wat mosterd en ietjes ketchup wat laten inkoken en afwerken met wat verse room ik doe er ook nog wat tot pasta geplette groene peperbolletjes bij maar is niet noodzakelijk grts Danny

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie