Steak met pepersaus, gemengde salade en frietjes

Maak voor vanavond deze heerlijke steak met pepersaus, gemengde salade en frietjes en je zet een lekkere klassieker op tafel!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 biefstukken naar keuze, van ca. 2 cm dikte
  • 1 tomaat
  • 3 lente-uitjes
  • 1 krop sla
  • frituurolie
  • 800 g frietjes (diepvries)
  • 3 el vloeibare margarine
  • 1 brik Knorr Kant en Klaar Pepersaus
  • 3 el fijne kruiden vinaigrette

Bereidingswijze

  1. Laat de biefstukken op het aanrecht in ± 15 minuten op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de tomaat in partjes en de lente-uitjes in ringetjes. Was en droog de sla. Meng met de partjes tomaat en uienringetjes.
  3. Verhit de frituurolie en bak de frietjes goudbruin en laat ze uitlekken.
  4. Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verhit de margarine in een ruime koekenpan, wacht tot de belletjes zijn weggetrokken en bak de biefstukken om en om bruin en naar wens: rood 1½-2 minuten per kant, rosé 2-3 minuten per kant, doorbakken 3-4 minuten per kant.
  5. Verwarm in de tussentijd de Pepersaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Schep de vinaigrette over de sla. Verdeel de frietjes, sla en de steak over 4 (warme) borden en schep de saus erbij. Serveer direct.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door mones vdv op 21 november 2016 om 13u23

peperbolletjes wat afspoelen in iet wat boter verwarmen, flamberen met wat cognac,kalsfond toevoegen wat mosterd en ietjes ketchup wat laten inkoken en afwerken met wat verse room ik doe er ook nog wat tot pasta geplette groene peperbolletjes bij maar is niet noodzakelijk grts Danny

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?