use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Steak met peperroomsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Steak met peperroomsaus

Steak met peperroomsaus

Met dit steak met peperroomsaus recept maak je eenvoudig de allerlekkerste peper-roomsaus. Geserveerd met dikke frieten een lekker knapperige witlofsalade.

De allerlekkerste steak met peperroomsaus maak je helemaal zelf en met dit biefstuk met peperroomsaus recept natuurlijk! Met lekkere dikke home made frieten en een salade van witlof, postelein en geurige dragonazijn een verrukkelijk hoofdgerecht.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    40 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 aardappelen
  • zeezout
  • 4 biefstukken à 150 - 200 g
  • versgemalen peper
  • 3 el Solo margarine
  • 35 g groene peperkorrels
  • 1 scheutje rode wijn
  • 200 ml bruine fond
  • 1 flesje Solo Crèmefine Licht
  • 400 g witloof
  • 2 el dragonazijn
  • 25 g postelein
  • 1 snufje fleur de sel
  • Extra nodig: frituurpan met solo frituurolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel de aardappelen grondig en snijd ze in dikke frieten van 2 cm op 7 cm. Kook ze bijna gaar in gezouten water en laat even afkoelen.
  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout en bak in hete Solo, naargelang de gewenste bakwijze. Haal het vlees uit de pan. Dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
  3. Doe de groene peperkorrels in de pan en voeg de rode wijn en fond toe. Laat kort inkoken. Doe de Solo Crèmefine Cuisine erbij en laat inkoken tot een gladde saus.
  4. Maak het witloof schoon en snijd in stukjes. Werk af met dragonazijn, peper en zout en serveer met de blaadjes postelein.
  5. Frituur de voorgegaarde frieten op 180 °C. Bestrooi met fleur de sel en serveer bij de steak.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.