Steak met mini aardappelbolletjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Groenten
 2. De grote champignons gaan we vullen we met mini-aardappelbolletjes. Schil de aardappelen en haal met een aardappellepeltje (pomme Parisienne) mooie bolletjes uit de aardappel. De bolletjes bakken we met wat Solo gaar in de pan zonder eerst te koken.
 3. Verwijder de stelen van de champignons. Borstel de hoedjes proper. Laat een klont Solo heet worden en bak de hoedjes van de grote champignons gaar en goudbruin.
 4. Bak de spekreepjes krokant. Laat de pijnboompitten kleuren in een koekenpan.
 5. Spoel de jonge spinazie in water. Laat goed uitlekken. Daarna stoof je de spinazie aan in wat margarine. Op het einde voegen we hier de lichtjes gebakken pijnboompitten en krokant gebakken spekreepjes toe. Mix in de blender.
 6. Saus
 7. Stoof voor de saus een grote ui aan. Wanneer de ui glazig wordt, blus je met de rode wijn. Voeg tegelijk de kalfsbouillon toe en laurier en tijm. Laat inkoken. Roer net voor het opdienen een klontje koude margarine toe zodat de saus wat gaat binden. Laat de saus nu in ieder geval niet meer koken.
 8. Kruidenmargarine
 9. Roer 80 g Solo zacht en glad. Voeg er gesnipperde dragonblaadjes aan toe en meng er wat citroensap onder. Zet weg in een potje in de koelkast.
 10. Ossehaas
 11. Bestrooi de ossenhaas rijkelijk met peper en zout. Laat de grillpan goed heet worden zodat het vlees niet aan de pan blijft plakken.
 12. Grill het vlees.
 13. Presentatie
 14. Leg de ossenhaas op het bord. Schenk er wat saus over en rond.
 15. Leg op ieder bord een omgekeerde champignonhoed en vul met de mini aardappelbolletjes. Werk af met een takje platte peterselie.
 16. Druppel wat van de gemixte spinazie op het bord.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?