Recept 05 (0 stemmen)

Steak met cognacsaus

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak een blanke roux: smelt 4 el solo in een steelpannetje, als de boter gesmolten is, vuur laag zetten, boter niet laten bruinen, vervolgens al roerend lepel per lepel de bloem toevoegen. Goed roeren en even laten bakken om de bloemsmaak te verwijderen. Laat afkoelen. Dit kunt u meerdere dagen bewaren. Voor een bruine roux, de boter laten bruinen.
  2. Plet met een deegrol of fles de peperkorrels grof.
  3. Bestrooi de biefstukken met de peper en druk deze erin.
  4. Smelt wat solo in een pan en bak hierin de gesnipperde sjalotjes glazig. Voeg de suiker toe en laat dit licht karameliseren. Giet de bouillon en de cognac erbij en laat dit alles tot de helft inkoken. Zeef de saus en hou warm.
  5. Smelt een weinig solo in een andere koekenpan met dikke bodem en bak de biefstukken naar eigen smaak, bleu, saignant, à point, bien cuit. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met zout, hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Giet de ingekookte saus bij de braadboter en roer alle aanbaksel los.
  7. Laat even koken en voeg vervolgens wat roux toe, tot u de gewenste dikte hebt bekomen.
  8. Opgelet, roux steeds beetje bij beetje toevoegen en kijken of het voldoeende is.
  9. Leg de steaks op warme borden en nappeer ze gedeeltelijk met saus, de rest geeft u er apart bij.
  10. Dien op met een frisse salade met partjes tomaat en frietjes of gebakken aardappeltjes.Voor de lekkerbekken, een scheutje room aan de saus toevoegen voor u ze bind met de roux.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie