STEAK BEARNAISE

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de gastrique voor de bearnaisesaus. Doe de witte wijn, witte wijnazijn, fijngesneden sjalotjes, enkele takjes dragon en kervel in een steelpan. Laat ongeveer tot 2/3 inkoken. Haal van het vuur en zeef.
  2. * Geen tijd om zelf gastrique te maken? Gebruik dan kant-en-klare dragonazijn; Doe de 3 eierdooiers in een pan met dikke bodem en voeg er 50 ml gastrique of dragonazijn en water aan toe. Klop de eierdooiers op een zacht vuurtje tot een schuimige massa. Smelt de Fama, voeg toe aan de schuimige eieren en roer voorzichtig. Voeg de gehakte dragon toe, en kruid de saus met versgemalen peper en zout. Blijf met een klopper in de saus roeren, die nog op een zacht vuurtje staat. Op het einde, als de saus niet vlot dikt, kan je het vuur wat harder zetten. Neem dan van het vuur en hou warm tot gebruik. Kruid de steaks met peper en zout. Laat de Fama margarine licht bruinen in een pan en bak de steaks langs beide kanten. Haal ze, wanneer de gewenste garing is verkregen, uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  3. Snijd de kerstomaatjes in twee en de ui in ringetjes. Meng onder de salade. Serveer de steak met bearnaisesaus, salade en frietjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?