Steak bearnaise met witloof

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak het witloof schoon en wrijf het in met wat kruidenolie, kruiden met pezo en foelie.
  2. Leg het 30 minuten onder een hete grill, keer het na 15 minuten om.
  3. Maak ondertussen de bearnaise:
  4. Laat de boter smelten maar niet heet worden.
  5. Klop de eierdooiers met de gastrique tot een dik schuim in een pannetje op een zacht vuur, laat niet te heet worden.
  6. Klop er beetje bij beetje de gesmolten boter door tot er een dikke saus ontstaat.
  7. Blijf nog minstens 5 minuten kloppen en breng dan op smaak met pezo en gehakte dragon.
  8. Wrijf de steaks in met kruidenolie en kruid ze met versgemalen peper en zeezout.
  9. Bak de steaks naar eigen smaak, bleu, saignant, a point, bien cuit in een het grillpan.
  10. Leg de steaks op zeer warme borden, nappeer ze voor 1/3 met wat bearnaisesaus en serveer met het warme witloof en zelfgemaakte frietjes, geef de rest van de bearnaisesaus er apart bij.
  11. Gastrique:
  12. Kant en klaar te koop, of...Een gastrique is een reductie/afkooksel van droge witte wijn - azijn - gesnipperde sjalotten - dragonstengels – kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels) - geplette peperbolletjes.
  13. Foelie: is het aromatische vliesje dat rond de muskaatnoot in de bolster zit, te verkrijgen in poedervorm.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door solomien op 26 oktober 2012 om 22u17

Heel lekker met de frietjes erbij

Hoeveel sterren geef jij dit recept?