Steak au poivre met lentegroentjes en krielaardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Aardappelen
 2. Kook de krielaardappeltjes in de schil beetgaar in gezouten water.
 3. Wok of bak de aardappeltjes kort voor het opdienen nog even met olijfolie en rozemarijn tot ze goed warm zijn. Kruid met grof zout.
 4. Lentegroenten
 5. Snij alle lentegroenten in de gewenste vorm en kook ze elk apart beetgaar in gezouten water. Schrik de groenten in ijswater zodat ze hun kleur behouden.
 6. Snipper een sjalotje en stoof aan in wat Solo. Voeg hier alle lentegroentjes aan toe en laat goed opwarmen. Kruid met peper en zout.
 7. Rundsvlees
 8. Haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Kruid de steaks met peper van de molen. Laat margarine heet worden in een pan en bak de steaks naar wens.
 9. (bleu-saignant-à point-bien cuit)
 10. Mosterdsaus
 11. Plet intussen een soeplepel groene peperbolletjes samen met een lepel mosterd. Hou de rest van de peperbolletjes apart.
 12. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
 13. Blus de pan met de whisky. Voeg de room en peper/mosterd-mengsel en de rundsbouillon toe. Laat even inkoken tot sausdikte en roer er op het laatst een klontje Solo door. De saus zal zo indikken en bovendien mooi gaan glanzen.
 14. Presentatie
 15. Leg 3 krielaardappeltjes op het bord. Versnij het vlees en schik op het bord. Strooi wat grof zeezout naast het vlees. Lepel de pepersaus er naast. Schep er een torentje lentegroentjes bij en werk af met een takje rozemarijn.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 19 september 2008 om 13u27

Als je het graag pittig hebt, mag het gerust iets meer zijn dan dat.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?