Bereidingswijze

  1. voorbereiding
  2. verwijder het groen van de prei, snij het preiwit in stukjes van 1/2 cm en snij enkele reepjes groen in lange fijne sliertjes. Snij de aardappelen in stukjes van 1/2 CM. Snipper de ui fijn.
  3. Bereiding 30MIN
  4. verhit 2 EL margarine in een kookpan. Voed de ui en het preiwit toe en laat even stoven. Roer om met een houten lepel.
  5. Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de melk. Breng aan de kook en laat gedurende 25MIN. gaar worden op een zacht vuur.
  6. pureer de aardappelen. Voeg nog 1 EL margarine toe en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Frituur de groene preislierten in de frituurpan op 175°C gedurende 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snuifje zout.
  8. Afwerking
  9. Maak met 2 lepels bolletjes van de stamppot en leg 3 bolletjes op het bord. Bestrooi met de verse garnalen en garneer met de gefrituurde preislierten

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?