Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram Aardappelen
- 1 stuks Gele Paprika
- 2 stuks Rode Paprika
- 3 tenen Knoflook
- 1 stuks Ui
- 250 gram Gerookt spek in blokjes
- 1 zakje Jus
- 400 gram Gesneden Andijvie
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Schil de aardappelen en snijdt ze in blokken.
- Maak de paprika's schoon en snijdt ze in blokjes.
- Schil de ui en knoflook en snijdt deze in grove stukken.
- Bereiding:
- Kook de aardappelen en bak ondertussen de spekblokjes in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Als het spek gebakken is voeg je de paprika, ui en koflook toe. Even doorbakken en daarna de jus volgens beschrijving op het pakje toevoegen.
- Stamp de gekookte aardappelen fijn met een stamper en voeg daarna de rauwe andijvie erbij. Meng het jus-paprika mengsel door de aardappelen en andijvie.
- Nog even doorwarmen en daarna opdienen.
- Eet smakelijk.
- Liever iets pittiger?
- Vervang dan het spek door shaorma vlees of voeg aan de jus één theelepel sambal toe.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?