Stamppot met een twist, lekker fris en snel op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. De eerste sneeuwbuien zijn voor het eind van deze week al voorspeld en dus is het voor ons tijd voor: stamppot! En deze keer hebben we een stamppot met creme fraiche, paprika, prei, verse bieslook en natuurlijk rookworst. Een lekker gerecht en de creme fraiche maakt het licht en fris.
  2. Bereidingswijze:
  3. Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de aardappels. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze door tweeën of vieren. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar (het hangt wel af van de grote van de aardappels). Snijd ondertussen de prei in dunne ringen, de paprika en de verse bieslook in kleine stukjes.
  4. Ongeveer 5 minuten voordat de aardappels klaar zijn, giet je een scheutje olijfolie in een pan en bak de prei en paprika zachtjes aan.
  5. Ondertussen bereid je de rookworst volgens de bereidingswijze van de verpakking. Als de aardappels gaar zijn, stamp je deze fijn en voeg je vervolgens de creme fraiche, kerriepoeder en een snufje zout en peper toe. Meng de creme fraiche goed door de aardappels. Schep daarna de gebakken prei en paprika door de aardappels en voeg als allerlaatste de verse bieslook toe.
  6. Serveer de rookworst in dunne plakjes of kleine stukjes bij de stamppot.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?