Recept 55***** (3 stemmen)

staek met roquefort kaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vlees

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Steak met Roquefortsaus
  2. Voor 2 personen
  3. Biefstuk naar keuze
  4. Vetstof om te bakken
  5. 100 gr Roquefort
  6. 1,5 dl (light) room
  7. biefstukken bakken naar eigen smaak
  8. (saignant 2 min/kant; à point: 3 min/kant; bien cuit: 4 min/kant, voor een biefstuk van 2 cm dikte)
  9. kruiden met peper en (weinig) zout
  10. ondertussen Roquefort pletten met de room, tot alle kaas opgelost is in de room
  11. het vlees uit de pan nemen en warm houden (bvb onder aluminiumfolie)
  12. de pan deglaceren met een paar eetlepels water (de braadresten goed losmaken) en het roommengsel in de pan doen
  13. goed roeren tot een homogene saus
  14. bijkruiden met peper (géén zout)
  15. alles heel even zachtjes laten pruttelen en de biefstukken, mèt de vrijgekomen sappen, opnieuw in de pan doen
  16. opdienen met frietjes en sla en tomaatjes

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Anne debognies op 25 april 2012 om 21u21

Beste Freddy, Bedankt om mijn recept van 'steak met Roquefortsaus' bij jouw favorieten te plaatsen. Meer van mijn zelf uitgevonden receptjes kan je vinden op mijn website: http://www.annedebognies.be/recepten.html Vriendelijke groeten, Anne Debognies

Hoeveel sterren geef jij dit recept?