Recept 05 (0 stemmen)

Staartvis met saffraansausje en zoetzure appeltjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. - Verwijder het klokhuis van 1 ongeschilde appel en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.
  3. - Snipper de halve ui fijn.
  4. - Meng de blokjes appel met de versnipperde ui, de saffraan en de vermout in een kookpot. Dek af en laat op een zacht vuurtje gaar worden gedurende 10 min.
  5. - Verwijder het klokhuis uit de andere appelen en snij van de onder- en bovenkant een schijfje weg. Snij de appelen in fijne schijfjes van 1 cm dik. Besprenkel met citroensap.
  6. Bereiding
  7. Schik de diepgevroren staartvisfilets in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en voeg er wat water bij. Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat de vis gaar worden in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 25 min. Hou rekening met de dikte van de filets.
  8. Smelt de boter in een pan en laat de appelschijfjes langs beide zijden goudbruin kleuren. Strooi er de poedersuiker over zodat ze karameliseren. Laat nog 2 à 3 min. verder bakken en giet er dan de ciderazijn bij. Laat nog een halve minuut verder garen.
  9. Verwarm de saffraansaus en voeg er de room bij. Laat 2 min. inkoken en bind de saus indien nodig met instantsausbinder.
  10. Tip
  11. Afwerking
  12. Schik een stukje vis op de borden en lepel er wat saffraansaus rond. Leg 1 of 2 schijfjes appel op de vis als garnituur. Versier eventueel met een kerstomaatje en een takje dille.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie