Ingrediënten voor 12 personen

  • 250 gr boter
  • 140 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 325 gr bloem
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 3 el citroensap

Bereidingswijze

  1. Boter op kamertemperatuur opkloppen met lepel tot die wit ziet.
  2. Suiker toevoegen en verder opkloppen.
  3. De losgeklopte eieren 1 voor 1 toevoegen tot een glad beslag.
  4. Breng op smaak met een snuifje zout
  5. Voeg in 3 keer de gezeefde bloem onder het deeg.
  6. Vul een spuitzak met een gekarteld spuitmondje (nr 10) met het deeg.
  7. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat zigzaglijntje in bandvorm, goed aaneengesloten, met een max breedte van 3 cm.
  8. Bak de banden in de oven op 210 graden tot ze goud-bruin zijn (10 à 15 minuten)
  9. Snijd na het bakken de banden onmiddellijk in stukjes

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Chef Kok op 11 september 2016 om 13u37

En wat doen we met het citroensap?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?