Altijd weten wat je gaat eten?
springbok filet in chocolade saus
-
3 filet's of steak's springbok (antiloop)
-
3 verse zilveruitjes
-
1 eetlepel droge kalfsfond
-
1/2 potje wildfond
-
1 glas rode tafelwijn
-
vleeskruiden
-
1 vleugje mosterd
-
30 gram pure shocolade
-
zonnebloem olie
Bereidingswijze
- voorbereiding:neem 3 verse zilveruitjes en pel ze, snijd deze fijn
- rasp ongeveer een 30 gr pure chocolade.bereiding:smeer een kant van het vlees lichtjes in met mosterd; en strooi er vleekruiden op
- maak de pan heet met zonnebloemolie en bak het vlees met de gekruide kant.
- Smeer terwijl aan de andere kant ook een beetje mosterd en strooi ook wat kruiden op
- bak het vlees langs beide kant gaar volgens uw smaak.
- Leg uw gebakken vlees op een houten plank en dek af met zilverpapier.
- Blus de pan met een glas rode tafelwijn, en laat de wijn ff inkoken.
- doe er de fijngesneden zilveruitjes in en laat ff inkoken
- doe er dan een eetlepel droge kalfsfond bij en roer goed om
- doe er dan een half potje wildfond bij en laat inkoken
- zeef de saus en doe er dan magere room in en laat ff inkoken
- doe er dan de geraspte chocolade in
- en roer goed in de saus
- als de chocolade goed gesmolten is en in de saus opgenomen
- neem de saus van het vuur en dien alles op
- laat vooral de saus niet te lang meer op het vuur staan als de chocolade erin is
- men kan het vlees eventueel vervangen door lam of hert
- smakelijk
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?