Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g spirelli
- 100 g zongedroogde tomaten in olie
- 100 g zwarte, ontpitte olijven
- 500 g groene asperges
- 2 teentjes knoflook - geperst
- 150 g gerookte, rauwe ham (Cobourg bvb)
- 200 ml groentenbouillon
- 2 el oregano
- 2 el tijm
- peper, olijfolie, takjes oregano
Bereidingswijze
- Kook de spirelli al dente. Hak d zongedroogde tomaten fijn. Snij het onderste, harde deel van de asperges, spoel se en snij in stukken van +/- 3 cm. Snij de rauwe ham in reepjes.
- Fruit ham, aspergestukjes en knoflook in hete olie. Blus met de bouillon en laat met het deksel op zo'n 5 min. pruttelen.
- Roer de olijven, tomaten en kruiden erdoor.
- Serveer de spirelli in een diep bord. Schik het aspergemengsel erover. Kruid met peper en garneer met takjes oregano.
- Serveer warm of koud.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?