Recept 05 (0 stemmen)

Spinazietaart

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Rol het ontdooide bladerdeeg uit en snij er 2 cirkels uit voor een taartvorm van 20 cm doorsnee: een cirkel met een doorsnee van 26 cm en een van 22 cm.
  2. Bekleed de taartvorm met het grootste stuk en bestrijk het met losgeklopt eiwit.
  3. Stoof de gewassen spinazie 10 minuten met een gesnipperde ui, 1 teentje knoflook-uit-de-knijper en een scheutje dragonazijn.
  4. Laat de groenten uitlekken in een vergiet en druk ze goed uit. Schep ze om met de geraspte Goude en kruid met peper en nootmuskaat.
  5. Schep dit in de taartbodem en beleg met plakjes hardgekookt ei. Leg de tweede deegcirkel erop en druk de randen goed aan.
  6. Prik enkele keren met een vork en schuif de taart 20 minuten in een hete oven (200°C).
  7. Dien op als warme maaltijd.
  8. Tip: Je kan ook 6 kleine eenpersoonstaartjes maken. als warm hapje bij de lunch bijvoorbeeld

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie