Spinazietaart van filodeeg

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes filodeeg ontdooien. Was en droog de spinazie. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Klop de eieren los en hak de peterselie en dille grof.
  2. Verhit 1,5 kneepje vloeibare margarine en fruit hierin de lente-uitjes een minuut of Neem ze uit de pan en zet ze even opzij.
  3. Schep de spinazie in de nog hete pan en laat de blaadjes al omscheppend in ongeveer 4 minuten slinken. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk al het vocht eruit.
  4. Hak de spinazie grof en meng er de lente-uitjes en de groene kruiden door. Verkruimel de feta erboven, voeg de Cottage Cheese en de losgeklopte eieren toe en schep nogmaals goed door. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  5. Vet een springvorm in met vloeibare margarine. Leg hierin een vel filodeeg (laat de randen overhangen) en bestrijk het deeg dun met wat vloeibare margarine. Leg hierop een nieuw vel en bestrijk ook dat met margarine. Leg zo 5 vellen op elkaar in de vorm. Schep hierin de spinazievulling en vouw het overhangende deeg eroverheen.
  6. Leg op de bovenkant losjes een vel filodeeg en bestrijk dit dun met vloeibare margarine. Leg er nog een vel deeg op en bestrijk ook dat met margarine. Ga zo door tot het deeg op is. Bestrijk ook de laatste laag met vloeibare margarine en plaats de vorm in de oven.
  7. Bak de spinazietaart gaar en goudbruin in ongeveer 30 minuten. Laat de taart 5 minuten uitdampen en serveer warm in punten gesneden.

Tip

Lekker met een frisse salade.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?