Spinaziesoufflé

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - verhit een bodem water in een hoge pan en laat de spinazie er in 3 delen in slinken
  2. - laat uitlekken in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit
  3. - snijd de spinazie fijn en druk er nogmaals zo veel mogelijk vocht uit
  4. - doe de spinazie in een kom
  5. - verwarm de oven voor op 175°C
  6. - splits de eieren
  7. - laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe, laat op laag vuur 5 min garen onder voortdurend roeren, tot een egale massa
  8. - voeg de melk toe en breng aan de kook
  9. - voeg de kaas toe, laat die smelten en neem de pan van het vuur, laat iets afkoelen
  10. - schenk een beetje van de saus bij de eierdooiers en roer goed door
  11. - schenk dit mengsel terug in de pan met de saus en roer tot een gladde massa
  12. - schenk de saus bij de spinazie en voeg het kerriepoeder, het citroensap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe
  13. - klop de eiwitten stijf in een kom en spatel de massa door het spinaziemengsel
  14. - schep alles in de ovenschaal en zet de soufflé in het midden van de oven
  15. - laat in ca 45 min rijzen en goudbruin worden, doe de oven in tussentijd niet open want dan kan de soufflé inzakken
  16. - serveer direct
  17. Lekker bij een stukje vis.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?