Spinaziesoufflé

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - verhit een bodem water in een hoge pan en laat de spinazie er in 3 delen in slinken
  2. - laat uitlekken in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit
  3. - snijd de spinazie fijn en druk er nogmaals zo veel mogelijk vocht uit
  4. - doe de spinazie in een kom
  5. - verwarm de oven voor op 175°C
  6. - splits de eieren
  7. - laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe, laat op laag vuur 5 min garen onder voortdurend roeren, tot een egale massa
  8. - voeg de melk toe en breng aan de kook
  9. - voeg de kaas toe, laat die smelten en neem de pan van het vuur, laat iets afkoelen
  10. - schenk een beetje van de saus bij de eierdooiers en roer goed door
  11. - schenk dit mengsel terug in de pan met de saus en roer tot een gladde massa
  12. - schenk de saus bij de spinazie en voeg het kerriepoeder, het citroensap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe
  13. - klop de eiwitten stijf in een kom en spatel de massa door het spinaziemengsel
  14. - schep alles in de ovenschaal en zet de soufflé in het midden van de oven
  15. - laat in ca 45 min rijzen en goudbruin worden, doe de oven in tussentijd niet open want dan kan de soufflé inzakken
  16. - serveer direct
  17. Lekker bij een stukje vis.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?