Recept 05 (0 stemmen)

Spinaziepannenkoeken met kalkoenragout

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Maak de spinazie schoon en kook deze in licht gezouten water gaar. Giet af en houd het spinazievocht bij. Mix de spinazie fijn.
  2. Doe voor de pannenkoeken de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe er al roerend de melk, de fijn gemixte spinazie en 1 dl spinazievocht bij. Meng goed tot een gladde massa. Bak van deze hoeveelheid 8 pannenkoeken.
  3. Spoel de paprika, verwijder eventueel de pel met een dunschiller. Snijd hem doormidden, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel de uien en snipper die fijn.
  4. Snijd de kalkoenfilets in blokjes, bak ze in een pan met olijfolie en een klontje boter.
  5. Verhit olijfolie en fruit daarin de uien, de paprikareepjes en de fijngesneden champignons.
  6. Voeg de groenten bij de kalkoenfilets, kruid met peper, zout en de fijngesneden tijm.
  7. Laat alles ongeveer 25 minuutjes zachtjes gaar worden. Bind het vocht indien nodig met allesbinder. Breng op smaak met zure room en een kippenbouillonblokje.
  8. Verdeel de ragout over de warme flensjes, plooi ze dicht en dien warm op.
  9. Eet smakelijk.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?