Ingrediënten voor 6 personen
- 70 gram boter
- 50 gram bloem
- 800 ml melk
- 1 laurierblaadje
- 800 g spinazie (zonder steeltjes)
- 200 g ricotta
- nootmuskaat
- 300 g verse lasagne
- 100 g parmezaan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Smelt 50 gram boter en klop de bloem erdoor. Verhit het mengels 2 minuten en klop vervolgens de melk erdoor, tot het een gladde, witte saus wordt. Voeg zout, peper en laurier toe en laat vijf minuten pruttelen.
- Laat de spinazie in 20 gram boter slinken. Knijp het vocht eruit en snijd de spinazie in stukjes.
- Meng de spinazie met de ricotta, een lepel van de witte saus, nootmuskaat en zout en peper. Maak in een grote ovenschaal om-en-om laagjes lasagne, saus, spinazie en parmezaan. Eindig met een laagje saus. Bak de lasagne in 30 minuten goudbruin.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?