Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 2 kookpotten (1 grote voor spinazie) / pan/ 1 grote ovenschotel of twee kleintjes/ houtenlepel/ pureestomper/ garde/ el/ spatel of vork
  2. Kook de geschilde aardappelen en de spinazie gaar met een beetje zout. Hoe kleiner de aardappelen gesneden zijn, hoe sneller deze gaar zullen zijn. Als de aardappelen klaar zijn giet ze dan meteen af. De spinazie is klaar als deze zacht is. De massa van de spinazie zal veel kleiner zijn. Giet de spinazie af en maak goed droog. Kruid met peper en zout.
  3. Stomp de aardappelen tot puree. Voeg het ei toe en een klontertje boter naar eigen smaak. Je kan evt ook een scheutje melk toevoegen. Kruid af naar eigen smaak met noodmuskaat, peper en een beetje zout. Meng alles goed door elkaar tot de puree goed zacht is.
  4. Bak de zalm in een grote pan met olijfolie of boter. Als de vis voor 3/4 gekleurd is, draai deze dan om zodat de andere kant kan bakken. Is er een korstje ontstaan rond de zalm, kan je deze nog even op een zacht vuurtje laten bakken.
  5. Neem de ovenschotel en bedek de bodem met de zalm. Bedek de zalm met de (droge!) spinazie en overgiet met de vissaus. Vul de schotel verder aan met de puree. (je kan bedekken met emmentalkaas of andere geraspte kaas om te gratineren).
  6. Om te serveren: Plaats de schotel eerst 20 min in de micro (sneller klaar in de oven). Plaats in een voorverwarmde oven op grillstand om de puree mooi bruin en een beetje krokant te maken. Zet de schotel iets hoger in de oven. Ik doe dit voor ongeveer 25 tot 30 minuten.
  7. LAAT HET SMAKEN!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?