Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr boter op kamertemperatuur + extra voor invetten
- 4 eieren
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr oude geraspte kaas
- 400 gr winterpeen
- 250 gr bladspinazie
Bereidingswijze
- - verwarm de oven voor op 175°C
- - klop met een mixer de eieren met de boter, voeg het zelfrijzend bakmeel to en mix door
- - roer de kaas erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe
- - verdeel het beslag in 2 gelijke helften
- - schil en rasp de winterpeen, meng dit met de ene helft van het beslag
- - druk het vocht uit de spinazie en meng dit met de andere helft van het beslag
- - schep het wortelmengsel in de bakvormen schep het spinaziemengsel erop
- - bak de cake 1 uur in de oven en laat daarna even afkoelen
- - haal de cake uit de vorm, snijd in plakken en serveer direct
- Met een stukje kipfilet of vis heb je een complete maaltijd.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?