Spinazie met pasta, roomsaus met gepocheerde zalm

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. DE SPINAZIE
  2. *Was de spinazie (spoelen in 1 bak, uitheffen in andere bak, en herhalen tot er geen zand meer overblijft)
  3. *haal de harde nerven uit de spinazie (bij grote bladen) en snij de bladen in iets kleinere stukken
  4. *smelt de boter en stoof een versnipperde sjalot (lichtjes bruin)
  5. *haal de spinazie uit de bak met water (nog goed nat) en laat stoven op een matig vuur met peper, zout en nootmuskaat
  6. DE SAUS
  7. *smelt wat boter en stoof een sjalotje
  8. *snij wat champignons in fijne stukken en stoof deze mee met het sjalotje tot ze bijtgaar zijn
  9. *voeg een deel van de culinaire room toe en laat wat inkoken
  10. *voeg wat mosselsop toe (in voorraad), of visfumet
  11. *voeg de rest van de room toe en laat verder inkoken
  12. *breng op smaak met peper en zout.
  13. *voeg op het einde enkele stukken zalm (of kabeljauw, of whatever) toe en laat deze nog heel eventjes meepruttelen (heel eventjes maar)
  14. *draai vervolgens het vuur dicht en laat de vis nog wat verder pocheren (normaal rond de 4-5 minuten max)
  15. *eventueel wat dille en citroensap toevoegen
  16. DE PASTA
  17. *kook in gezouten water de pasta en giet af

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?