Spiesjes met zoete aardappelfrietjes

2 (2)
30 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • Solo
    100 g Solo
  • 500 g witblauwfilet

Voor het glazuur:

Voor de zoete aardappelfrietjes:

Bereidingswijze

  1. Maak het glazuur: klop alle ingrediënten los in een mengkom. (tip: maak het glazuur op voorhand en bewaar het in de koelkast).Snijd het vlees in reepjes of blokjes en haal ze door het glazuur of wrijf ze in met een borsteltje. Laat de spiesjes even weken voor je ze gebruikt. Rijg er de reepjes of stukjes filet aan
  2. Maak de zoete aardappelfrietjes: Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frietjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak ze mooi goudbruin (of gaar ze in een oven op 200 °C). Hak de koriander fijn.
  3. Was de radijsjes en postelein zorgvuldig. Snijd de radijsjes in fijne schijfjes en bestrooi ze met wat fleur de sel.
  4. Verhit de Solo in een koekenpan en bak de spiesjes rondom mooi bruin (het glazuur gaat een beetje karamelliseren maar laat het zeker niet aanbranden!).
  5. Bestrooi de frietjes met het zout en de koriander.
  6. Serveer de spiesjes met de frietjes en het mengsel van radijsjes en postelein.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?