Recept 55***** (2 stemmen)

Spiesje van kwartel met aardappelpapillot en slaatje van fijne groenten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
120 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De krielaardappeltjes
  2. Was de aardappeltjes en voeg ze zonder te schillen toe aan gezouten kokend water. Kook ze gaar.
  3. Giet de aardappelen af en schrik ze even onder koud water. Pel ze daarna.
  4. Kruidenmargarine
  5. Laat Solo op kamertemperatuur kneedbaar worden.
  6. Hak de peterselie, kervel, basilicum en look extra fijn. Meng de kruiden onder de Solo.
  7. Vorm de mengeling tot een rol met behulp van een stuk vershoudfolie. Plaats de rol enkele uren in de koelkast zodat hij zich makkelijk laat versnijden.
  8. Papillot
  9. Maak papillotjes uit aluminiumpapier waarvan je zakjes maakt.
  10. Schep in elk zakje wat aardappeltjes en voeg er een flinke schijf kruidenmargarine aan toe. Sluit de zakjes goed af.
  11. Bak de papillotten ongeveer 15 minuten op de barbecue.
  12. Tip: Overschotjes van de kruidenmargarine kan je apart inpakken in vershoudfolie en bewaren in de diepvriezer.
  13. Saladetorentje
  14. Maak de asperges schoon en was de boontjes.
  15. Snij de asperges en boontjes zeer fijn en kook ze heel kort in gezouten water zodat ze lekker knapperig blijven.
  16. Snij de zongedroogde tomaten even klein.
  17. Laat de pijnboompitten in een niet-ingevette braadpan goudgeel kleuren.
  18. Meng de gekookte asperges en boontjes samen met de versneden zongedroogde tomaten en de luzernescheuten tot een salade.
  19. Ontdoe de avocado van zijn schil en pit en plet fijn of pureer.
  20. Voeg er een flinke scheut vers limoensap en verse fijngehakte koriander aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  21. Breng in een ringvorm een laagje van ongeveer 1 cm avocadopuree aan. Vul de ring verder met de salade van asperges en boontjes.
  22. Kwartelspiesje
  23. Week de houten spiesjes in water.
  24. Ontpit de dadels door er overlangs een sneetje in te geven. Vul ze op met een bolletje Reblochon.
  25. Wikkel rond elke dadel een fijn sneetje gerookt ontbijtspek.
  26. Kruid de kwartelfilets met peper en zout en/of een barbecue-kruidenmengeling.
  27. Rijg de kwartelfilets en de gevulde dadels afwisselend op een spiesje.
  28. Bak de spiesjes ongeveer 10 minuten op de barbecue. Kwartel moet sappig en nog wat rosé zijn.
  29. Bordschikking
  30. Dresseer de papillot en het spiesje op het bord naast het groentetorentje.
  31. Versier het torentje met een blaadje verse koriander.
  32. Laat je gasten zelf hun papillot openen zodat ze verrast worden door de heerlijke geuren van de kruiden.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door schatje_1 op 21 augustus 2009 om 16u06

je krijkt van mij ook nog een stem wat vindt het een heel mooi en lekker recept vindt het ook geslaagt voor een communifeest nog veel succes met het kookprogram

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie