Tips : Honing doet het zeer goed met een pikante tegenpool. Alles mag dus vrij pittig afgekruid worden. In plaats van gewone spiesjes kan je ook stevige takjes van een rozemarijnplant gebruiken. Toevoegen aan favorieten
AfdrukkenIngrediënten
2 duimdikke plakken beenham
1 paksoi
6 kookvaste aardappelen (bv Nicola)
1 rode paprika
1 handvol vooraf gekookte bloemkoolroosjes
1 el kappertjes
4 el pickles
2 el room
1 bundel verse bieslook
cayennepeper
peper en zout
olijfolie
voor het glazuur:
2 el olijfolie
2 el honing
2 takjes rozemarijn
een snuifje cayennepeper
Bereiding
Snijd de voet van de paksoi en snijd de groente in grove stukken. Snijd de ongeschilde aardappelen in kleine blokjes.
Bak de aardappelen heel langzaam krokant in warme olijfolie. Roer heel regelmatig om.
Snijd intussen de ontzwoerde ham in stukken van ongeveer 4 bij 4 cm. Snijd de paprika in 4 en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in niet te kleine stukken. Maak spiesjes van afwisselend ham en paprika.
Snijd de rozemarijn heel fijn. Meng met de rest van de ingrediënten voor het glazuur.
Roerbak de paksoi heel kort en hevig in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Het is de bedoeling dat de groente lekker krokant blijft.
Bak de hamspiesjes in olijfolie. Draai om en strijk de bovenzijde in met het honingmengsel.
Werk de aardappeltjes af met de kappertjes, de bloemkoolroosjes, peper, zout en cayennepeper. Snipper de bieslook, haal de aardappeltjes van het vuur en roer de bieslook er door.
Mix voor een eenvoudig maar zeer lekker sausje de pickles met de room
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?