Recept 55***** (1 stem)

Spiesje van kookham met gebakken aardappeltjes

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Spiesje van kookham met gebakken aardappeltjes
  2. Soort gerecht : vleesgerecht
  3. Categorie : hoofdgerecht
  4. Aantal personen : 4
  5. Tips : Honing doet het zeer goed met een pikante tegenpool. Alles mag dus vrij pittig afgekruid worden. In plaats van gewone spiesjes kan je ook stevige takjes van een rozemarijnplant gebruiken. Toevoegen aan favorieten
  6. AfdrukkenIngrediënten
  7. 2 duimdikke plakken beenham
  8. 1 paksoi
  9. 6 kookvaste aardappelen (bv Nicola)
  10. 1 rode paprika
  11. 1 handvol vooraf gekookte bloemkoolroosjes
  12. 1 el kappertjes
  13. 4 el pickles
  14. 2 el room
  15. 1 bundel verse bieslook
  16. cayennepeper
  17. peper en zout
  18. olijfolie
  19. voor het glazuur:
  20. 2 el olijfolie
  21. 2 el honing
  22. 2 takjes rozemarijn
  23. een snuifje cayennepeper
  24. Bereiding
  25. Snijd de voet van de paksoi en snijd de groente in grove stukken. Snijd de ongeschilde aardappelen in kleine blokjes.
  26. Bak de aardappelen heel langzaam krokant in warme olijfolie. Roer heel regelmatig om.
  27. Snijd intussen de ontzwoerde ham in stukken van ongeveer 4 bij 4 cm. Snijd de paprika in 4 en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in niet te kleine stukken. Maak spiesjes van afwisselend ham en paprika.
  28. Snijd de rozemarijn heel fijn. Meng met de rest van de ingrediënten voor het glazuur.
  29. Roerbak de paksoi heel kort en hevig in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Het is de bedoeling dat de groente lekker krokant blijft.
  30. Bak de hamspiesjes in olijfolie. Draai om en strijk de bovenzijde in met het honingmengsel.
  31. Werk de aardappeltjes af met de kappertjes, de bloemkoolroosjes, peper, zout en cayennepeper. Snipper de bieslook, haal de aardappeltjes van het vuur en roer de bieslook er door.
  32. Mix voor een eenvoudig maar zeer lekker sausje de pickles met de room

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie