Spiegelei muffins

2 (2)
60 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de abrikozen uitdruipen en vang het sap op. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C bij een heteluchtoven). Plaats in elk muffinvormpje op de bakvorm een muffinpapiertje of vet de vormpjes in.
  2. Voeg 100 g suiker toe aan de Solo Patisserie en meng met een elektrische handmixer tot je een romig beslag krijgt. Roer vervolgens de eieren er een voor een onder. Voeg de bloem, het bakpoeder en het snuifje zout toe die je samen met 50 ml abrikozensap kort onder het deeg mengt. Verdeel het deeg in de verschillende muffinvormpjes. Bak vervolgens de muffins voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of je muffins klaar zijn, prik je er even in met een satéstokje: kleeft er geen deeg meer aan, dan zijn ze klaar. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.
  3. Meng intussen het puddingpoeder met 100 g suiker en 6 eetlepels melk, en roer met een garde tot je een glad beslag krijgt. Zet de rest van de melk op het vuur tot die kookt. Neem nadien het pannetje van het vuur. Voeg nu het puddingpoedermengsel toe en zet het pannetje opnieuw op het vuur voor 1-3 minuten. Laat het geheel inkoken tot je een volle, romige pudding krijgt. Laat vervolgens de pudding afkoelen en roer het geheel af en toe om. Of bedek de pudding met wat vershoudfolie. Als je de folie mooi boven op de pudding legt, zal er zich geen vel vormen en moet je tussendoor niet omroeren.
  4. Halveer de afgekoelde pudding (voor de muffins heb je slechts de helft nodig, zie 'Tip'). Roer de zure room voorzichtig onder de pudding met een houten lepel of een garde. Indien nodig kun je de afgekoelde muffins wat corrigeren zodat ze een recht bovenoppervlak hebben. Doe op elke muffin wat van het puddingmengsel en schik er een halve abrikoos op als een eierdooier.

Tip

Tip: Uiteraard kun je ook vooraf slechts de helft van het puddingpoeder en van de melk gebruiken. Dan heb je onmiddellijk de juiste hoeveelheid pudding en hoef je niet meer te halveren. Wij vinden het echter praktischer om de volledige hoeveelheid pudding klaar te maken. De rest zal vast en zeker wel op geraken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?