Spiegelei met gebakken aardappelen en worst

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel de sjalotten en snij ze overlangs in 4.
  2. Spoel de parprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes.
  3. Verhit in een grote pan 3 eetlepels olijfolie.
  4. Bak de aardappelblokjes al roeren op een matig vuur. Voeg er na enkele minuten de paprika's en de sjalotten aan toe. Bak verder tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  5. Snij de worstjes in stukken van 2 cm en bak ze 5 minuten mee.
  6. Kruid met pezo en bestrooi met peterselie.
  7. Bak in een tweede pan vier spiegeleieren in een scheutje olie, kruid met pezo.
  8. Verdeel aardappelen/worstjes over 4 warme borden, leg er bovenop een spiegelei.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?