Spicy meatballs met veenbessen
De spicy balletjes zullen je gasten ongetwijfeld weten te smaken en onmiddellijk in kerststemming brengen met de geur van kaneel en de smaak van de veenbessen. De chilipoeder zorgt bovendien voor een verrassende ‘kick’.
25 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g gemengd gehakt
- 1 sjalot
- 1 eidooier
- 1 el paneermeel
- Peper en zout
- Enkele takjes peterselie
- 1 tl komijn
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl kaneel
- 1 potje veenbessencompote
- 1 scheutje rode wijn
- Paar takjes tijm
-
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de meatballs in een grote kom: gehakt, eidooier, paneermeel, kruiden, peterselie en sjalot. Rol nadien de balletjes.
- Verhit wat Solo vloeibaar in een grote koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin.
- Verwarm ondertussen de veenbessen samen met de wijn in een steelpan.
- Serveer dit hapje door eerst een lepel veenbessencompote in een schaaltje te scheppen en daarbovenop een meatball te leggen.
- Werk af met een takje tijm.
Tip
De balletjes zijn ook erg lekker met lamsgehakt én makkelijk op voorhand te maken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?