Recept 45**** (10 stemmen)

Speltkoekjes (interessant voor tarwe intolerantie!)

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Koekjes

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Als je rozijnen toevoegt, deze een kwartier in kokend water wellen, uit laten lekken en droogdeppen met keukenpapier. Oven 10 min. op 180°C voorverwarmen.
  3. Bereidingswijze
  4. Alle ingrediënten mengen met een lepel en daarna met de hand goed doorkneden. Als het te nat is wat bloem toevoegen, is het te kruimelig doe je er wat margarine bij. Beetje bij beetje, zelf even kijken. Dan of het deeg uitrollen met de deegroller en koekjes snijden/steken met vormpjes of het deeg tot een rol met de hand rollen en plakjes snijden.
  5. De koekjes plat drukken (handig met een kaasschaaf) en eventueel in een schaaltje kokos drukken van beide kanten.
  6. Je kunt dat ook met suiker doen.
  7. Koekjes op een ingevette bakplaat en 20 min. op 180°C bakken. Dan even wat af laten koelen.
  8. Warm ook erg lekker ;-)

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Kizzy Peetermans op 20 juni 2018 om 22u05

Zeer lekker, de hoeveelheid klopt niet echt voor 10 personen. Of je hebt heel kleine koekjes, zou minimum het dubbele bakken voor 10 personen!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie