Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voordeeg:
  2. doe de gist, 100 gram speltbloem en 100 gram lauwwarm water in een schaaltje en roer goed door elkaar. Laat ± 45 minuten staan.
  3. Werkwijze deeg maken in de Kenwood:
  4. doe de resterende speltbloem, speltmeel, zout in de kom. Voeg honing, voordeeg en water toe. Kneed met de deeghaak in ± 10 minuten tot een soepel deeg. In eerste instantie zal het deeg wat kleverig zijn, maar na een minuut of 10 kneden, komt het mooi los van de wand en bodem van de kom. Voeg de zaden en pitten toe en kneed er doorheen.
  5. 1e rijs:
  6. vorm het deeg tot een bal en leg het in een licht met olie ingevette kom, 1 x keren zodat alle kanten met wat olie bedekt zijn. Dek de kom af en laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur in ± 1 uur tot dubbel volume rijzen.
  7. Vormen: druk de lucht uit het deeg (doorslaan) en verdeel het in twee gelijke stukken. Vorm van ieder stuk deeg.
  8. 2e rijs:
  9. leg de deegstukken met wat tussenruimte op een bakplaat of in een geoliede bakvorm, dek af en laat ze in ± 1 uur tot bijna in volume verdubbelen.
  10. Oven voorverwarmen en bakken: verwarm tijdens de 2e rijs de oven voor op 200 ºC. Zet hittebestendige lage kommetje gevuld met water op de bodem. Snijd de broden met een scherp (gekarteld) mes in. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei in een beetje water. Bak de broden in ± 40 minuten gaar en bruin (broodjes 25 minuten).

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door sanitroloog op 20 april 2018 om 18u22

Ik gebruik: 1000 gram speltbloem 800 gram speltmeel 30 gram zout 40 gram olijfolie 42 gram gist 45 min bakken

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?