Spekspiesen met peperonata

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 4 spekspiesen
  3. 12 rode paprika’s
  4. blik gepelde tomaten
  5. chilipepers en/of sambal
  6. suiker
  7. 2 teentjes knoflook
  8. zout
  9. oregano
  10. Bereiding:
  11. Snij de paprika’s in grote stukken. Schroei ze aan in een ruime pan met een dun laagje olijfolie, maar laat ze niet bruin worden. Voeg er een uitgelekt blik tomaten bij, enkele chilipepers en/of sambal, een beetje suiker, 2 gesnipperde teentjes knofl ook en een beetje zout en oregano. Laat alles ongeveer 3 kwartier pruttelen met het deksel op de pan tot er een smeuïg geheel ontstaat. Als de peperonata te vochtig is, laat het dan nog even koken zonder deksel. Bak ondertussen de spekspiesen op de barbecue en leg al een lekker stukje stokbrood klaar.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?