Spek- en Eiersandwiche

Deze luxe variant op de traditionele ontbijtsandwich bestaat uit zoete, malse gekarameliseerde ui en peperige rucola. Een verse fruitsalade zou een goede aanvulling zijn.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Bak het spek in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn (ongeveer 8 minuten). Haal het spek uit de pan, laat uitlekken op keukenrol, bewaar het vet in de pan.
  2. Voeg ui, water en tabasco toe aan de pan, dek af en bak gedurende 3 minuten. Roer de boter en de suiker erdoor; dek af en bak gedurende 3 minuten of tot ze goudbruin zijn, onder regelmatig roeren. Zet opzij; hou warm.
  3. Doe olijfolie in een grilpan, verhit op middelhoog vuur. Leg het brood in de pan en bak het 3 minuten aan elke kant of tot het lichtbruin is. Zet opzij en houd warm.
  4. Doe nog een beetje olijfolie in een pan. Breek de eieren in de pan en bak ze 2 minuten. Draai de eieren voorzichtig om; bak 1 minuut of tot de gewenste gaarheid. Bestrooi gelijkmatig met zout en zwarte peper.
  5. Leg een sneetje brood op elk van de twee borden; Verdeel het uienmengsel gelijkmatig over het brood. Leg 1 ei, 2 plakjes spek en de helft van de rucola over elke portie; top met het resterende sneetjes brood.
  6. 277 calorieën; vet 13,9 g; verzadigd vet 5,9 g; monovet 3,7 g; polyvet 1,4 g; eiwit 14,7 g; koolhydraten 24,3 g; vezel 3,8 g; cholesterol 205 mg; ijzer 2,1 mg; natrium 622 mg; calcium 71 mg.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?