Altijd weten wat je gaat eten?
speculooskaastaart
-
1 vel kruimeldeeg
-
3 eieren
-
100 g fijne suiker
-
1 el tarwebloem voor patteserie
-
40 g speculoos
-
1 el amaretto
-
500 g volle platte kaas
-
slagroom om af te werken
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een springvorm.Druk de zijkanten goed aan.
- Splits de eieren. Klop het eigeel los en men de suiker met de bloem.
- Maak de speculoos fijn met de keukenrobot en voeg het bij het eimengsel.
- Meng de amaretto toe.
- Meng met de platte kaas.
- Klop de eiwitten stijf en schep door het mengsel.
- Schep alles in de springvorm en schep de bovenkant glad.
- Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat even afkoelen, haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
- Snij in punten en garneer naar believen met slagroom,
- strooi eventueel een beetje speculoos op de slagroom.
- Smakelijk!
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Clerinx.nancy1 op 11 september 2013 om 04u51
heerlijk met een lekker kopje koffie
Hoeveel sterren geef jij dit recept?