speculooskaastaart

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 eetlepel tarwebloem voor patisserie
  • 40 gram speculoos
  • 150 gram marcapone
  • 300 gram volle platterkaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een springvorm. Druk de zijkanten goed aan. Splits de eieren. Klop het eigeel los en meng met de suiker en de bloem. Maal de speculoos fijn in de keukenrobot en voeg bij het eiermengsel. Voeg de marcapone toe. Meng met de plattekaas. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het mengsel. Schep alles in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen, haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster. Snij in spiezen en werk af met slagroom.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?