Speculoos-Vanillekaastaart

6 (6)
90 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 8 personen

Speculoosdeeg:

  • 65 g speculoospasta of pindakaas
  • 500 g speculooskoekjes (goed kapotgemaakt in een mixer)
  • 125 g suiker
  • 2 eetlepels water

Vanille-kaasvulling:

  • 1 pakje roomkaas
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 80 g suiker
  • 30 ml room
  • 6 kopjes zoete slagroom uit spuitbus

Bereidingswijze

  1. 1) Meng de speculoospasta met de speculooskoekjes en 125 g suiker en voeg vervolgens 1 eetlepel water toe. Meng met je handen. Voeg dan de tweede eetlepel water toe. Meng goed tot het mengsel samenplakt.
  2. 2) Spreid het deeg uit in een goed ingevette taartvorm. Laat het deeg 2 uur in de koelkast of 30 minuten in de diepvries afkoelen.
  3. 3) Meng de roomkaas, het vanille-extract en 80 g suiker tot een luchtige en romige massa. Klop de room op in een aparte kom tot het luchtig wordt en klop er dan de slagroom onder. Voeg de room bij het roomkaasmengsel en meng goed. Voeg vervolgens toe aan het deeg.
  4. 4) Zet de kaastaart 30 minuten in de diepvries en zet hem nadien minstens één uur in de frigo. Klaar!

Tip

je kunt eventueel fruit, noten of chocolade toevoegen als versiering.

Advertentie

Reacties (7)

Gepost door Solo op 05 maart 2012 om 12u02

Voor kaastaart gebruik je best uitgelekte verse roomkaas ! Laat ze eventueel uitlekken in een zeef gedurende 30 minuten .

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?