speculoos cake

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 150 gr bloem
  • 2 eetlepels donker bruine suiker
  • 2 eetlepels speculooskruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Mix in een kom 150 gram boter, 150 gram suiker, zakje vanillesuiker en 3 eieren tot een romig geheel. Doe er dan 150 gram bloem bij en mix het geheel nog even goed.
  3. Doe de helft van het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm.
  4. Bij de rest van het beslag doe je nu 2 eetlepels donkerbruine suiker en 2 eetlepels speculaaskruiden. Nu kan dit deel van het beslag ook in de cakevorm.
  5. Zet de cakevorm ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.
  6. Prik met een satéprikker of een mesje in de cake; als die er schoon uitkomt, is hij klaar.
  7. Laat de cake nog even afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster. Serveer in plakjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Solo op 26 augustus 2013 om 15u39

Normaal gezien kan je dit gewoon vinden in de supermarkt bij de bakproducten.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?