Speculaastaart met peer

Ingrediënten voor 8 personen

  • 4 peren
  • 1 el citroensap
  • 150 g boter
  • 150 g amandelspijs
  • 150 g bloem
  • 4 eieren
  • 1 el speculaaskruiden
  • 4 el abrikozenjam
  • 1 mespunt zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap.Klop in een kom de boter met de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa. Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, een mespunt zout en jam toe. Klop alles tot een mooi beslag.Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden.Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door epona1986 op 21 november 2012 om 18u04

amandelspijs? is dat marsepein?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?