speculaasmuffins

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter op een laag vuurtje.
  2. Breek de speculaas in kleine stukjes en voeg toe aan de gesmolten boter, roer goed. Door de hitte zal de speculaas zacht worden en als het ware ook gaan 'smelten'.
  3. Voeg, onder constant roeren, de melk toe en vervolgens ook het ei.
  4. Roer tenslotte de bruine suiker onder het mengsel.
  5. Zeef de zelfrijzende bloem en meng goed tot je een stevig beslag krijgt.
  6. Als laatste voeg je tenslotte nog de amandelschilfers toe. Roer weerom goed zodat deze mooi gemengd zijn in het beslag.
  7. Zet papieren muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes met het beslag tot ongeveer 3/4.
  8. Bak gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Advertentie

Reacties (5)

Gepost door Love to Cook op 29 november 2015 om 19u54

Ik bakte deze muffins, omdat Sinterklaas de pakjes bracht voor de kleinkinderen en kinderen. Ik haalde 15 stuks uit het beslag. Bedankt voor dit recept. Ze vonden gretig aftrek. Super lekker. Groetjes Love to Cook.

Gepost door Mommy N op 24 december 2015 om 18u30

Dankjewel :)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?