Speculaasmuffins

Ingrediënten voor 20 personen

  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 50 gr speculaas
  • 1 zakje bakpoeder
  • 60 gr kandijsuiker
  • 1 ei
  • 2 dl melk
  • 75 gr hoeveboter
  • papieren bakvormpjes +/- 6,4 cm diameter

Bereidingswijze

  1. Doe de speculaas in een plastic zakje en verkruimel deze door er met een deegrol of fles over te rollen. Laat de boter smelten in een steelpan.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, de verkruimelde speculaas en de kandijsuiker in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
  3. Klop in een andere kom het ei los met een vork en roer er de melk onder, giet dit mengsel in het kuiltje en meng goed onder de bloem.
  4. Roer de gesmolten boter snel door het deeg.
  5. Giet het deeg in de papieren bakvormpjes en schuif gedurende +/- 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200┬░.
  6. Laat de muffins in hun vormpjes afkoelen op een rooster.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?