Speculaasmousse

Ingrediënten voor 4 personen

  • 15 koekjes speculaas
  • 2 soeplepels kristalsuiker
  • 25 gram bloemsuiker
  • 3 eieren
  • 250 gram mascarpone

Bereidingswijze

  1. Maal de koekjes fijn (blender, vijzel,...) en hou 3 koffielepels poeder apart.
  2. Klop de eierdooiers samen met de suiker op voor een 2 tal minuten. Meng dan de mascarpone er onder samen met de rest van de speculaaspoeder. Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder het speculaasmengsel. Doe in potjes (al dan niet in laagjes) en versier met wat apartgehouden speculaaspoeder.
  3. Plaats een uurtje in de frigo.
  4. Tip: vervang de mascarpone door ricotta. Even lekker, minder vet!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door cboone op 20 februari 2017 om 12u40

Iemand al met ricotta geprobeerd? Lekker of wat zurig?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?