Recept 35*** (4 stemmen)

speculaas muffins

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gebak

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - papieren bakvormpjes (Ø ± 6,4 cm)
  2. Voorbereiding
  3. - Verkruimel de speculaas (dat gaat makkelijk als u hem in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  4. - Laat de boter smelten in een steelpan.
  5. Meng de bloem met het bakpoeder, de verkruimelde speculaas en de kandijsuiker in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
  6. Klop in een andere kom het ei los met een vork en roer er de melk onder. Giet het mengsel in het kuiltje en meng onder de bloem.
  7. Roer ook de gesmolten boter snel door het deeg.
  8. Giet het deeg in papieren bakvormpjes (Ø ± 6,4 cm) en schuif gedurende ± 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  9. Laat de muffins afkoelen op een rooster.
  10. Tip
  11. Afwerking
  12. Laat de muffins in hun vormpjes voor een mooie presentatie.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door margo op 11 februari 2010 om 16u35

de muffins zijn heel lekker jammer dat de bloem om reis gaat (ZELFRIJZENDE bloem), foutje in recept

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie