Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Een makkelijk recept voor een cheesecake met een vleugje speculaas en een bodem van chocolate chip cookies. Binnen 15 minuten heb je de taart gemaakt en hoeft hij alleen nog maar 40 minuten in de oven. Het is wel aan te raden om de taart ruim van te voren te maken, omdat deze het lekkerste is als hij koud geserveerd wordt.
  2. Tijd: 15 min. + 40 min. in de oven
  3. Recept voor 6 personen
  4. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Verkruimel vervolgens de koekjes in een zak waar je met de deegroller overheen rolt of in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en vet daarna een springvorm in met een beetje boter of een bakspray. Tip: je kan in plaats van chocolate chip cookies ook bastogne koeken of speculaasjes gebruiken.
  5. Schep alle koekkruimels in de springvorm, verdeel deze over de vorm en druk het geheel nog een beetje aan met een vork.
  6. Meng in een grote kom de monchou met de suiker, vanille en de koek- en speculaaskruiden met de mixer of in de keukenmachine. Als dit goed gemixt is, voeg je de eieren toe en klop je dit net zo lang totdat het één mengsel geworden is. Giet het monchou-mengsel over de koekjesbodem en zet de cheesecake vervolgens voor 40 minuten in de oven.
  7. Als de cheesecake na 40 minuten klaar is, laat je deze buiten de oven afkoelen en zet je de taart vervolgens in de koelkast. De cheesecake smaakt het lekkerste als deze koud geserveerd wordt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?